2011. máj 20.

VV MSZP, avagy egy párt "a legfölsőbb szinteken"

írta: Metropolisz
VV MSZP, avagy egy párt "a legfölsőbb szinteken"

 A Mesterházy - Gyurcsány páros hatalmi harcától forgácsolódó szocialisták megtalálták a "csodafegyvert", amivel az oly kitűnően kormányzó kormánypártokkal szemben felvehetik a harcot. Az MSZP ugyanis közleményeit újabban a méltán népszerű ValóVilág4 győztesének, Alekosznak a szállóigévé nemesült szófordulataival adja ki.

"Mindig minden körülmények között - hazudni és rágalmazni" - ezt a címet adta az MSZP annak a kommünikéjüknek, amiben cáfolják az egyik napilap a HM-botrányról írt állításait. Egy másikban pedig Alekosz menyasszonykereső műsorának címét fordították át: "Pofátlanság a legfölsőbb szinteken." Ebben korrupcióval vádolják a Fideszt. Török Zsolt, a szocialisták szóvivője erre a következő, igencsak meggyőző magyarázatot adta: "Nem mi vagyunk Alekosz-rajongók, hanem az ország. Nem hiába nyilatkozta a minap is Vágó István, hogy mellette nem rúghat labdába. Az MSZP tehát nem tesz mást, mint a hétköznapi életben vett kifejezéseket használja, mindig minden körülmények között."

 Elkeserítő és lehangoló üzenete van annak, hogy az ország vezető ellenzéki ereje kitől vesz kommunikációs eszközöket. Nem túl biztató ugyanis az, hogy a szocialisták szürkeállománya odáig jut, hogy remekbe szabott kis szösszeneteit egy egyszerű, tanulatlan, faragatlan figurától kölcsönözze. Hiszen annyi más, a tanulásban, a munkában, a sportban, a tudományban vagy a művészetekben valamit is az asztalra tevő, nagyszerű embertől idézgethetne az MSZP, illetve annak szóvivője.

Persze abban igaza van Töröknek, hogy Alekoszt a nép emelte magasba. De az igencsak elszomorító, hogy a legnagyobb ellenzéki erő is meglovagolja ezt, és ilyen hősöket, példaképeket, ideálokat választ az országnak...

Ha tetszett az írás, csatlakozz hozzánk facebookon:

 

Vagy ajánld ismerőseidnek ezt a cikket:

Szólj hozzá

mszp török zsolt vv4 alekosz