2010. nov 03.

Amikor a fagyi visszanyal

írta: Metropolisz
Amikor a fagyi visszanyal

 Örömteli ítélet született a miskolci "Halál a magyarokra"-támadás tetteseinek perében: összesen 41 év letöltendő börtön- illetve fegyházbüntetést kaptak elsőfokon. Egyrészt üdvözítő, mert a rengeteg felmentéssel/felfüggesztettel végződő eset után valódi ítélet született; másrészt örömteli azért is, mert fricskát kaptak a véleménydiktatúra, a magyar társadalmat kollektívan kirekesztőnek, rasszistának tekintő megélhetési jogvédő csoportok az igazságszolgáltatástól.

A jogszolgáltatás eddigi gyakorlatára az volt a jellemző, hogy a tanár- és rendőrverő cigányokat felmentették; az ennél is súlyosabb bűncselekmény elkövetőit (például a gyilkos K. Rajmundot) pedig felfüggesztettel szabadon engedték. Akkor is, ha a magyarellenes (értsd: rasszista) indíték nyilvánvaló volt. Közben pedig az álliberális véleményformálók az alapvetően toleráns, a végsőkig türelmes többségi magyar társadalom ön- és igazságérzetét taposták sárba, amikor sorozatosan idegengyűlölőnek, cigányellenesnek, kirekesztőnek etc. állították be. A "közösség tagja elleni erőszak" bűntett alatt még jogintézményt is állítottak a gyűlölködő magyarság megrendszabályozására. A megélhetési jogvédők meg is lepődtek az ítélet hallatán, hogy az eredetileg csapdának szánt jogszabályba végül a védenceik estek bele.

Horváth Aladár például politikai foglyoknak nevezte az elítélteket. Horváth szerint a nevezett jogszabályt cigányokra nem lehet alkalmazni: "Azt a törvényhelyet, amit a cigányok védelmére alkotott a törvényhozó, azt a cigányokkal szemben alkalmazzák... Ez az ítélet azt mondja ki, hogy ebben az országban cigányok vannak és magyarok vannak, s a cigányok most magyarok ellen követtek el most bűncselekményt." Abba most ne menjünk bele, hogyha Horváth szerint nincsenek különböző etnikumok az országban, akkor ő milyen alapon is volt az Országos Cigány Önkormányzat elnöke vagy a Roma Polgárjogi Alapítvány vezetője? Arra viszont fel kellene hívni szíves figyelmét, hogy a fent nevezett jogszabály, akárcsak az összes többi hatályos magyar törvény nem etnikumokra bontva lett kitalálva, azok szigorúan származás-semlegesek. S nagyon helyesen: tessék azt egyenlően mérve minden magyar állampolgárra alkalmazni. Elég már a kettős mércéből. Törvény előtti egyenlőséget!

Szólj hozzá

cigány rasszizmus igazságszolgáltatás közbiztonság magyarellenesség jogsértés horváth aladár télet