2011. jún 18.

Ne légy már hetero!

írta: Metropolisz
Ne légy már hetero!

 Tegnap jelent meg a nagy vihart kiváltó írás "Ne légy már buzi!" címmel, itt a Tiszta Beszéd blogon. A cikk 22, a homoszexualitással kapcsolatos sztereotípiát vett górcső alá. Már első olvasásra eszembe jutott, meg kellene fordítani a kérdést: nézzük az eredményt! Jó néhány sztereotípia és mellbevágó tény a heteroszexualitással kapcsolatban... az eredeti felsorolás margóján:
1./ Promiszkuitás - a partnerek gyakoribb váltogatása a melegeknél
Nem tudni, de tény: Franciaországban a házasságok 52 %-a végződik válással; ekőzben az elsősorban homoszexuálisoknak létrehozott együttélési forma a PACS sokkal szilárdabb együttélési formának bizonyult. Csupán 13 %-uk bontotta fel a viszonyt. MTI - 2008.02.16.

2./ A heterok nemi identitásukat kötelezővé akarják tenni
Nem feltétlenül. Mindenesetre tény: a magyar diplomások 73 %-a abortálná (MEGGYILKOLNÁ SAJÁT) gyermekét, amennyiben előre tudhatná: melegnek fog születni. Szonda-ipsos - 2005

3./ A heteroszexuálisok megölik saját gyermekeiket
Tudjuk, hogy az esetek többségében nem igaz. Ennek ellenére tény: Magyarországon a terhességek nagy aránya abortusszal (emberöléssel) végződik. Csak 2003-ban 54000 születendő gyermeket öltek meg hazánkban. KSH - 2004

4./ A heteroszexuálisoknál elfogadott a családon belüli erőszak
Bízzunk benne, hogy nincs így... de tény: a családon belüli erőszak érintettjeinek a száma a lakosság 10 %-át teszi ki - wikipédia. Ahogy az is cáfolhatatlan, hogy nők és férfiak egyaránt nagy számban haláloznak el élettársuk működése miatt.

5./ A heteroszexuálisok nemi betegségeket terjesztenek
A Magyar Vöröskereszt adatai alapján tény: a heteroszexuálisok fogékonyabbak a Hepatitis vírusokkal való fertőződésre és számtanilag magasabb a HIV fertőzöttek száma is körükben. De pontos adatok nem állnak rendelkezésre, mivel a homoszexuálisok nagyobb arányban és gyakoribb jelleggel keresük fel a szűrővizsgálatokat, jobban érdekli őket a saját és partnerük egészségügyi biztonsága is.

6./ A heteroszexuálisok gyalázzák a házasság szót
Bizonyára bizonyos esetekben igaz az állítás. Hiszen a házasság - ahogyan ők érvelnek -, férfi és nő örök és felbonthatatlan szövegsége Isten színe előtt. A fentebb már említett válási statisztika; Isten és az egyházának kiszorítása a ceremóniáról magának a fogalomnak mond ellent.

7./ Pedofília, zoofília, nekrofília, testvérházasság, többnejűség, többférjűség etc.
Ahogy before "kolléga" is megírta - akkor a homoszexuálisokat védendő -, most nekem kell a heteroszexuálisokat. Marginálisan előforduló jelenségek nyílván, de határozott és döntő többségüket nem lehet ezen vádakkal illetni.

8./ Az ókori civilizációknak "nem tetszett"
Tény, hogy Európa szellemiségét az antik kultúra, a római jog és az egyistenhitű vallás határozza meg mind a mai napig. S tény az is, hogy az antik kultúrkörben a homoszexualitást sokszor magasabbrendűnek tartották a heteroszexualitásnál, de mindenképpen tévúton járunk, ha alternatív érdeklődési körök között minőségi különbséget próbálunk tenni.

9./ A heteroszexuálisok elhagyják gyermekeiket
Nem igaz. De tény: többezer gyermek nevelkedik nevelőotthonokban és árvaházakban ma Magyarországon. Olyanok is, akiknek még élnek a szüleik. Máig rejtély, hogy miért van ott jobb dolguk, mint egy szerető meleg párnál?! Szociológiai kutatásokból egyértelművé válik: az ilyen intézményi keretek között nevelkedettek, az otthonokból kikerülve a társadalom perifériáján fogják tengetni az életüket.

10./ Hím a nősténnyel?! Pfúúúj, mint az állatok?!
Igen... ahogy a homofóboknak, a heterofóboknak is vannak undorító, poénnak szánt dolgaik...

A sort lehetne folytatni, bővíteni... de ebből is látható: mind a heteroszexuálisok, mind a homoszexuálisok között akadnak olyanok, akik miatt támadhatóvá válik az egész nemiség. Jobb lenne mindenkinek világosan látni, hogy velük van a baj - és nem az oly sokat hangoztatott csendes többséggel. És sokszor az ilyen és ehhez hasonló demagóg sztereotípiák miatt kell bármely társadalmi csoport csendes többségének is elszenvedni a károkat. Mindannyian tudjuk, hogy a melegek 99 %-a nem tollboás, rózsaszíntangás köcsi... és azt is, hogy a heterok döntő többsége sem gyerekgyilkos, asszonyverő állat. Meg kellene próbálni a problémát kezelni és nem problematikussá tenni egész társadalmi jelenségeket. Mert egy dologban mindenképpen igaza van az idei melegfesztivál plakátjának... mi, itt a Föld nevű bolygón, ha tetszik, ha nem, egy család vagyunk...

Ha tetszett az írás, csatlakozz hozzánk facebookon:

 

Vagy ajánld ismerőseidnek ezt a cikket:

Szólj hozzá

homoszexualitás meleg sztereotípia heteroszexualitás heteró