2011. máj 05.

Nem erről volt szó!

írta: Metropolisz
Nem erről volt szó!

 Nem erről volt szó! címen indít kampányt a Lehet Más a Politika, melyben eredeti célja bemutatni a kormány hibás döntéseinek sorát, számtan órát tartani az orbáni megszorításokról, bizonyítani azt, hogy a választási kampányban mást ígért a Fidesz. Nos a film e cél eléréshez is kevés és értelmetlen. A párt egyetlen dolgot bizonyít csak be újfent: a politika nem lehet más... hiszen kedves LMP, nem erről volt szó!

A magyar politika egy-két évvel ezelőtti nagy ígérete ma már ugyanolyan kellemetlen jelenségnek számít, mint a kimúlásra képtelen MSZP vagy a honi közélet megélhetési politikusainak olvasztótégelyévé avanzsált Fidesz. A Lehet Más a Politika kénytelen lett belesimulni a hazai közélet állóvízébe, így ugyanazok a reflexek és beidegződések irányítják, mint vetélytársait. E kampányfilmet is sok mindennek lehetne nevezni, csak a konstruktív ellenzékiség, a vállalható ellenzékiség iskolapéldájának nem - pedig a szervezet 2010-ben még ezzel a vágyálommal vált népszerűvé a választók körében.

A lilaködben élő, világmegváltó gondolatokat szövögető, soha meg nem értett belvárosi lúzerértelmiség pártja nem csak a teljes elhülyülés, hanem az eleszdéeszesedés útjára is lépett. Kampányvideójuk az egyik csúcspontja az elmúlt húsz év mindenkori ellenzéke által nyújtott szellemi és összteljesítménynek: az értelmetlen gyűlölködés és félelemkeltés, s az ezeken keresztül való manipulálás; a politikai oldalakkal szembeni igénytelenség és közöny az, amiről ez a film szól.

Holott az LMP még Alapítónyilatkozatában még úgy tartotta: "a valóban megoldandó politikai kérdések alig kerülnek szóba, és a két oldal nem kényszerül arra, hogy az ország sorskérdéseire adott meggyőző válaszokkal versenyezzen szavazatainkért." Nos úgy tűnik, az LMP sincs arra rákényszerülve, hogy programot adjon az országnak. Hogy következetes és koherens állásponttal alternatívát nyújtson számunkra. Mindenről beszél, csak arról nem, milyennek szeretné látni az országot, hogyan változtatná meg, ha őket támogatnánk bizalmunkkal és szavazatunkkal.

Lehet más a politika? Egész biztosan. De az LMP-vel biztosan nem...
 

Ha tetszett az írás, csatlakozz hozzánk facebookon:

 

Vagy ajánld ismerőseidnek ezt a cikket:

Szólj hozzá

kampány gazdaság lehet más a politika lmp