2011. már 31.

Bezárt a Kossuth tér

írta: Metropolisz
Bezárt a Kossuth tér

 Április közepén sorra követik majd egymást a különböző tüntetések, tiltakozások az új alkotmány meghozatala okán. A sort a gyurcsányi Demokratikus Charta nyitja majd meg 16-án, őket követi majd az LMP, később az MSZP protestálása. A protestálók egységének hiányát meglovagolva a Fidesz '"zseniális" módon gyengíti tovább a tüntetők erejét...

Történt ugyanis, hogy az Országház március 21. és augusztus 1. között szabadtéri fotókiállítást tart a Kossuth téren. A rendezvény - ami egyébként a hagyományos kultúrák kárpát-medencei együttélését hivatott bemutatni - miatt a magyar törvényhozás épülete előtt tömegrendezvényt tartani a nevezett időszakban nem lehet.

Ezért a készülő alkotmány ellen tiltakozni készülőknek új helyszínt kell találniuk rendezvényeik megtartására, amivel jogilag nincs probléma. Erkölcsileg azonban vitatható ez a számító magatartás: a kiállítás részére ugyanis nyugodtan lehetett volna más helyszínt találni. Az alkotmányozási folyamat természetéből adódóan ugyanis már hónapok óta nyilvánvaló, hogy az alaptörvény ellenzői majd protestálni szándékoznak. Elvenni tőlük egy szimbolikus helyet nem túl elegáns.

Ha tetszett az írás, csatlakozz hozzánk facebookon:

 

Vagy ajánld ismerőseidnek ezt a cikket:

Szólj hozzá

mszp fidesz tüntetés kiállítás kossuth tér alkotmány országház lmp