2011. már 18.

Az új párttévé: RTL Klub

írta: Metropolisz
Az új párttévé: RTL Klub

Az egykoron kifejezetten szocialista/balliberális barátnak tekinthető RTL Klub az elmúlt időszakban újrapozicionálta magát, ezzel együtt felületet biztosít a jobboldalhoz, azon belül is a Fideszhez köthető médiaszemélyiségek számára. Most - bár picit másként - a legnézettebb honi műsor, a Való Világ is beállt a sorba...

A VV Villában ezen a héten jótékonysági hetet tartanak, melynek keretében pénzt gyűjtenek a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány számára. Az ügy nemes, a cél támogatandó, azonban a körülmények mintha nem lennének ennyire tiszták:

 A televíziós műsorok kontrolljára is szakosodott Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a várakozásoktól eltérően, meglepően engedékenynek tetszik az RTL műsorával szemben. A show jelenetei, ha nem is folyamatosan, de rendre súrolják a 12-es karika határait, ám a bejelentések ellenére az eddigi komoly büntetések elmaradtak.

Konspirációs teóriának tűnhet, de a csatorna mintha megfizetné az árát az elnéző magatartásnak: a szóban forgó alapítvány mögött ugyanis a Fideszhez, konkrétabban Orbán Viktorhoz nagyon is közel álló szociológus, Hegedűs Zsuzsa áll. Hegedűs a miniszterelnök főtanácsadója, éveken keresztül a Hír TV-n a jobboldal meghatározó megmondóembere. Neve a tavaszi választások környékén mint esetleges szociális miniszter is felmerült.

A Tiszta Beszéd természetesen nem állítja, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó alapja érdemtelenül kapná a kiemelt médiatámogatást: Hegedűs élőélete méltán teszi őt elismert szaktekintéllyé. Alapítványa azonban igen frissnek látszik: működését mindössze alig több mint egy éve, 2010 januárjában kezdte, s azóta néhány jelentéktelennek tűnő, ám annál rokonszenvesebb akcióval hívta fel magára a figyelmet.

A televízióban folyó gyűjtés mindenesetre önmagában támogatandó... a kormánypártok nyomulása a kereskedelmi televíziókban azonban kétségbevonhatatlan.

Ha tetszett az írás, csatlakozz hozzánk facebookon:

 

Vagy ajánld ismerőseidnek ezt a cikket:

Szólj hozzá

fidesz való világ hegedűs zsuzsa