2011. jan 17.

Tragédia, ami bármikor megismétlődhet

írta: Metropolisz
Tragédia, ami bármikor megismétlődhet

 A West Balkánban szombat éjjel történt tragédia nem egy rosszul sikerült, hanyagul szervezett buli katasztrófája, hanem Budapest éjszakai életében gyakorlatilag mindenki által ismert jelenségek "jéghegycsúcsa".Tipikus iskolapéldája az arcot elfordító, közömbös, érdektelen társadalmunknak, a következmények nélküli országnak, a korrupcióval és megvesztegetéssel átitatott rendszerünknek.

A híradások úgy számoltak be az eseményekről, mintha bármilyen kirívó, extrém dolog történt volna a rendezvényen. Ám, aki kicsit is jártas a budapesti éjszakában, az pontosan tudja, hogy a szórakozóhelyek többségében az engedélyezett létszámnál nagyságrendekkel több partizó gyűlik össze éjjelente. Történik mindez a hatóság közreműködésével. De miért is csodálkozunk ezen, amikor a bárok és klubok portaszolgálatát rendőrök látják el? Így bármilyen ellenőrzés is a helyeken csak látszat megoldás: a tulajdonosok pontosan tudják, mikor, kik és mit fognak ellenőrizni, és ha szabálytalanságot találnak, akkor mekkora borítékot kell átadni a figyelmen kívül hagyás érdekében.

Hírként közölték azt is, hogy az egyik elhunyt szervezetében drogot találtak. Csak a hírértéket nem látni a dolog mögött. Budapest gyakorlatilag a partidrogok Mekkája. Mindenki tudja, hogy létezik a jelenség, mindenki tudja, hogy tudják - és azt sem véletlen, miért hagyják. És nemcsak a droghajógyári-sziget rendezvényeiről van szó, minden egyes felkapottabb bár közönségének 20-50 %-a rendszeresen használ Katit, Icát, Ginát vagy bármit, amit ezen a néven adnak el nekik. A terjesztők által lejattolt pénz a hatalom felé pedig hosszútávon biztosítja sértetlenségüket.

Nincs tehát a hétvégi eseményeknek olyan faktora, ami egyedi lenne. Hálát adhatunk, hogy eddig nem történt hasonló szerencsétlenség. És csak reménykedhetünk, hogy sokáig nem ismétlődik meg...

Ha tetszett az írás, csatlakozz hozzánk facebookon:

 

Vagy ajánld ismerőseidnek ezt a cikket:

Szólj hozzá

budapest drog társadalom korrupció szórakozóhely illegális west balkán